Alexander Freund

Alexander is sinds 2011 werkzaam als jurist en adviseerde onder meer verschillende banken, verzekeraars en pensioenfondsen. Zijn werkzaamheden bestonden voornamelijk uit advieswerk en het begeleiden van transacties. Zijn huidige focus ligt op het gebied van informatiebeveiliging en privacy.

Relevante opleidingen

Alexander heeft de Beroepsopleiding Advocaten gedaan en daarnaast ook andere opleidingen zoals CIPP/E en Qualified Lawyers Transfer Scheme (Engels recht).

Activiteiten

De klantenkring van Alexander als transactieadvocaat bestond voornamelijk uit financiële instellingen en corporates. Op dit moment adviseert hij een breed palet aan klanten, bestaande uit onder andere ziekenhuizen, zorginstellingen, online platforms en MKB-bedrijven. In zijn huidige functie houdt Alexander zich voornamelijk bezig met werkzaamheden op het snijvlak tussen informatiebeveiliging, privacy en het recht.

Alexander blogt regelmatig op de website van ICTRecht en schrijft daarnaast artikelen voor het tijdschrift ICTRecht in de praktijk en het Tijdschrift voor Internetrecht. Alexander is lid van the International Association of Privacy Professionals en ISACA.