Mark Zijlstra

Mark Zijlstra is gespecialiseerd in contractenrecht, vennootschapsrecht en arbeidsrecht. Sinds 2006 is Mark actief in de juridische wereld en heeft hij op diverse rechtsgebieden ervaring opgedaan. In die hoedanigheid heeft hij vele (grote) ondernemingen geadviseerd, onder andere bij reorganisaties, M&A en de opbouw van juridische afdelingen. De afgelopen jaren heeft Mark meerdere rollen als interim General Counsel vervuld waar hij zowel een inhoudelijke als strategische rol had.

Naast zijn opleiding rechtsgeleerdheid heeft Mark bedrijfskunde gestudeerd. Hij kijkt graag vanuit dat perspectief naar de wijze waarop juristen functioneren. Mark adviseert dan ook graag op het snijvlak van inhoud, technologie en operatie. Zijn werkzaamheden bestaan uit het optimaliseren van juridische afdelingen om zo de efficiëntie en doorlooptijd te verhogen en kosten te verminderen.

Relevante opleidingen

  • Contractenrecht
  • Vennootschapsrecht
  • Arbeidsrecht
  • Activiteiten

    Daarnaast is Mark vrijwilliger bij Amnesty International waar hij gastcolleges geeft over kinderrechten en is hij lid van de Nederlandse Vereniging voor AI- en Robotrecht.

    Referenties