Sari Jansen

Sari Jansen werkt als senior juridisch adviseur ICT en zorg bij ICTRecht en als trainer bij de ICTRecht Academy. Sari adviseert clouddienstverleners, hun toeleveranciers en afnemers over de juridische aspecten van cloudcomputing. Ze is gespecialiseerd in de specifieke juridische uitdagingen van zorginstellingen in de cloud. In dit kader houdt zij zich ook bezig met complexe vraagstukken op het gebied van privacy (in lidstatelijk gezondheidsrecht) en heeft zij de rol van Functionaris Gegevensbescherming vervuld bij een GGZ-instelling. Naast haar dagelijkse werkzaamheden in de juridische praktijk is zij geïnteresseerd in de ontwikkelingen in de gezondheidszorg. Sari publiceert in dat verband regelmatig blogs en artikelen en verzorgt trainingen en seminars op het gebied van gezondheidsrecht en ICT.

In haar huidige functie als senior juridisch adviseur zorg en ICT houdt Sari zich vooral bezig met de (advisering over) wet- en regelgeving omtrent de uitwisseling van patiëntgegevens, zorg op afstand, software en (het opstellen en/of beoordelen van) ICT-contracten en samenwerkingsovereenkomsten.

Voor haar carrière bij ICTRecht heeft Sari ervaring opgedaan in de advocatuur (algemene civiele rechtspraktijk) en was zij werkzaam als trainer op het gebied van strafrecht.

Relevante opleidingen

  • Bachelor Recht en ICT – Rijksuniversiteit Groningen, eindopdracht over Elektronisch Patiëntendossier
  • Master Recht en ICT – Rijksuniversiteit Groningen
  • ICTRecht Academy – Specialisatieopleiding ICT-jurist
  • Activiteiten

    Sari heeft een groot aantal blogs over gezondheidsrecht en ICT gepubliceerd op www.ictrecht.nl en heeft verscheidende seminars verzorgd voor zorg en ICT-evenementen, zoals de Slimme Zorg Estafette.

    Referenties